Eerste gecombineerde training in de zak

Voor het eerst weer het ijs op. Ik wilde voor het eerst een gecombineerde training gaan doen, om zo te wennen aan het fietsen na het schaatsen.

Dit jaar op de schaatsen die eerst van mijn vader waren. Vorige keer – twee jaar terug – was het meer wennen. De techniek zat er vrij snel weer in. Wat dat betreft klopt het cliché dat schaatsen net zo is als fietsen. Je verleert het niet. De goede houding vinden was wel even wennen. Na de eerste paar rondjes kreeg ik wat pijn in mijn scheenbenen. De oplossing was om iets verder naar achteren te leunen. Daardoor is mijn gewicht wat beter verdeeld. De slagen gingen ook makkelijker, want ik voelde dat het gewicht wat beter over mijn voeten verdeeld was. Nu nog een beetje werken aan de snelheid.

Ik heb de rondjes niet geteld, dus ik weet niet precies hoeveel ik uiteindelijk geschaatst heb. Ik had Strava wel aan staan, maar die registreerde iets niet, en daarna nogal vreemde rondjes. De afstand maakt op zich ook niet uit. Ik heb een klein uur heerlijk geschaatst om het gevoel terug te krijgen, en dat is gelukt.

Daarna terug naar huis, wat eten, en de fiets op. Het was afgelopen zondag heerlijk weer dus prachtig om een rondje te maken door de duinen. Ondanks de inspanning van de ochtend voelden de benen goed. Er stond nauwelijks wind en dat maakte het fietsen makkelijk. Af en toe slim aanpikken bij andere fietsers zorgde voor een tocht waarbij ik met een mooi gemiddelde en prettige inspanning weer thuis kwam.

Wat ik vorig jaar niet gedaan heb, is een volledige training van het programma van de Hollandse 100. Aangezien het schaatsen aardig ging wil ik dat het weekend van te voren. Dus ik heb nu in de planning staan om zaterdag 8 maart minimaal 10 kilometer te schaatsenen 90 kilometer te fietsen. Het zal van de vorm van de dag (en het weer
uieraard 😉) afhangen of het echt gaat lukken, maar het is in ieder geval een mooi trainingsdoel.

Qua donaties loopt het soepel. We zitte op een dikke 70%. De komende tweeënhalve week is de eindsprint naar ons streefbedrag van €5000,-. Dus houd er rekening dat je spam voorbij ziet komen. Over spam gesproken. Je kan nu direct doneren via https://www.dehollandse100.nl/team/team-frans-tegen-kanker

Tot snel weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *